Welzijn op recept

Stel, u bent naar uw huisarts geweest met lichamelijke klachten. Of met slaap- of eetproblemen. Of u heeft last van somberheid, stress en/of angstklachten. Misschien zijn uw klachten ontstaan door een ingrijpende gebeurtenis, zoals de ernstige ziekte van een partner, een verhuizing of financiële problemen? Of merkt u dat u door uw klachten niet genoeg meer onder de mensen komt. Om u te ondersteunen kunnen wij u doorsturen naar onze collega Marianne. Zij is de welzijnscoach van Medisch Centrum de Poort.

Marianne gaat met u in gesprek

Onze welzijnscoach gaat met u in gesprek en bekijkt samen met u hoe u weer meer plezier kunt krijgen in het leven. Bijvoorbeeld door nieuwe activiteiten te ondernemen. Of door hulp bij praktische problemen. Het resultaat van het gesprek is een voorstel op maat, dus afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Hoe werkt Welzijn op Recept?

In overleg met de huisartsenpraktijk mag u zich aanmelden voor de welzijnscoach. Wij maken voor u een afspraak of zij neemt telefonisch contact met u op.

Wat kunnen wij, samen met u, in gang zetten:

  • Ondersteuning bij vragen op het gebied van wonen, zorg en financiën
  • Mantelzorgondersteuning
  • Samen eten, hobby en vrijetijdsbesteding
  • Meer bewegen
  • Vrijwilligerswerk

De welzijnscoach is goed op de hoogte van andere organisaties die u van dienst kunnen zijn. In overleg brengt zij u in contact of doet een aanvraag voor u.

Uiteraard is deelnemen aan Welzijn op Recept vrijwillig. Uw huisarts meld u pas aan na overleg met u.

Wilt u meer informatie over welzijn op recept, ga dan naar onderstaande link.

Welzijn op recept