Samenwerkingspartners Zorg en Welzijn

Praktische informatie van andere zorgverleners

Een belangrijk speerpunt van Medisch Centrum de Poort is integrale samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties.

De zorgvraag wordt steeds complexer en zwaarder. Dat betekent dat de zorg en ondersteuning goed moet worden afgestemd.  Dit zorgt ervoor dat onze patiënten passende zorg op het juiste moment krijgen. 

 

Overzicht van zorg- en hulpverleners

Bravis Ziekenhuis

Het Bravis ziekenhuis is op 1 januari 2015 ontstaan na een fusie tussen het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom en het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal. Door de kennis en kunde zo te bundelen versterken ze de samenwerking.

Het Bravis ziekenhuis biedt een breed palet van medisch-specialistische zorg voor de regio West-Brabant. In het Bravis ziekenhuis werken 243 medisch specialisten, ca. 3000 medewerkers en ca. 250 vrijwilligers.

Meer info vindt op de website.

Thuiszorg West-Brabant

TWB is een thuiszorgorganisatie die passende zorg en ondersteuning biedt zodat cliënten langer en veilig in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Sense

Hier vind je heel veel informatie over seksualiteit, maar ook over verliefdheid, relaties, liefde en alles wat daarbij komt kijken.

GGD West-Brabant

De GGD zet zich in voor de gezondheid van alle inwoners van West-Brabant. U kunt op de site allerlei info vinden over zaken die spelen in de regio.

SHL-Groep

SHL verleent ondersteunende diensten aan zorgaanbieders in de eerstelijnsgezondheidszorg, zoals voor huisartsen en verloskundigen.

GGZ

GGZ Nederland is de brancheorganisatie van de instellingen in de geestelijke gezondheids- en verslavingszorg.

Sportzorg

Veel informatie over verantwoord sporten en gezond bewegen. Bovendien alles over blessures en hoe te voorkomen.

Huisartsenpost Bergen op Zoom

Heeft u \’s avonds, \’s nachts, in het weekend of op een erkende feestdag met spoed een huisarts nodig? Bel dan de huisartsenpost.

Huisartsenpost Bergen op Zoom
Boerhaaveplein 1, 4624 VT Bergen op Zoom

Tel.nr. 0164 – 27 38 55

Diabetesvereniging Nederland

Hier kunt u terecht voor handige tips en alle actuele informatie over diabetes.

WijZijn

WijZijn een brede organisatie voor maatschappelijk welzijn, actief in tien gemeenten in West-Brabant en Tholen. Zij ondersteunen mensen in elke levensfase zodat ze in hun kracht komen te staan. Samen creëren ze duurzame oplossingen voor de leefbaarheid in de wijken en dorpen.

Hartstichting

Op deze site vindt u informatie over veel voorkomende hart en- vaatziekten.

Astmafonds

Hier vindt u informatie over verschillende longziektes. Binnenkort heet dat longfonds.