Persoonsgerichte zorg voor iedereen!


Diabetes

In het zorgprogramma diabetes werken wij met verschillende zorgverleners samen om de zorg zo goed mogelijk te regelen en af te stemmen op de persoonlijke situatie van u als patiënt.


Gezond leven

Gezond leven is meer dan alleen gezond eten en bewegen. Het gaat ook om je mentaal welbevinden, je sociale relaties en je omgeving.


Jeugdhulp

De afgelopen jaren hebben samen met de gemeente Bergen op Zoom,  geïnvesteerd in structurele  samenwerking rondom jeugd en het gezin.

Hanneke en Elise  zijn er om u te helpen bij het verhelderen van uw vragen en het vinden van passende antwoorden. Neem contact op indien u een afspraak wil plannen.


Hart en vaten

Er bestaan veel verschillende hart- en vaataandoeningen. De oorzaak hiervan verschilt per ziekte. Dit kan komen door leeftijd, geslacht of erfelijkheid. Hier kunt u natuurlijk niets aan doen. Maar u heeft wél invloed op wat u eet, hoeveel u beweegt en of u rookt.


Longziekten

Er bestaan veel verschillende aandoeningen aan de luchtwegen. Astma en COPD zijn de meest bekende. In beide gevallen zijn uw luchtwegen ontstoken of beschadigd. Helaas blijft u hier last van houden, omdat de longen niet meer zullen genezen. Toch kunt u zelf veel doen om ervoor te zorgen dat u zo weinig mogelijk klachten heeft.


Mentaal fit

U zit lekker in uw vel en staat positief in het leven. Meestal kunt u goed omgaan met tegenslagen en dingen die anders lopen. Dat noemen we mentaal fit! Maar dat kan ook wel eens anders zijn. Zo heeft u misschien sombere gedachten, bent u prikkelbaar en heeft u last van vermoeidheid. Dit gevoel kan ook een stapje verder gaan. Door uw denken, voelen en handelen komt u de dag niet meer door.


Welzijn

Stel, u bent naar uw huisarts geweest met lichamelijke klachten. Of met slaap- of eetproblemen. Of u heeft last van somberheid, stress en/of angstklachten. Misschien zijn uw klachten ontstaan door een ingrijpende gebeurtenis, zoals de ernstige ziekte van een partner, een verhuizing of financiële problemen? Of merkt u dat u door uw klachten niet genoeg meer onder de mensen komt. U kunt terecht bij Marianne, de welzijnscoach van de Poort. 


Ouder worden

Zorg voor ouderen. Het is een breed begrip en komt voor in verschillende vormen. Dit kan gaan om verzorging, begeleiding, thuiszorg of intensieve zorg. Maar het liefst blijft u natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig. En dat begrijpen we.