Hierbij volgt belangrijke informatie over het coronavirus

Aangepaste bereikbaarheid en beschikbaarheid:

In verband met het coronavirus zijn wij genoodzaakt het beleid van de praktijk aan te passen.
Vanaf nu zijn wij alleen telefonisch bereikbaar voor spoedeisende zaken. Spreekuur contacten worden slechts verricht voor medisch noodzakelijke klachten.

Reguliere spreekuren, zoals voor hoge bloeddruk, diabetes en lang bestaande klachten worden nu niet verricht, behalve bij een dringende noodzaak.
Wij willen u als patiënt vragen om hier rekening mee te houden en niet urgente zaken voor een later tijdstip te bewaren.
Met deze maatregelen proberen wij de verdere verspreiding van het virus te voorkomen en onze diensten beschikbaar te blijven houden voor de patiënten die de zorg het hardst nodig hebben.
Houd er rekening mee dat de wachttijden aan de telefoon bij de huisarts en huisartsenpost momenteel langer zijn dan u gewend bent.

Spreekuurcontacten:
We hebben een beperkt spreekuur voor mensen met dringende medisch klachten. U krijgt hiervoor instructies van de assistente of huisarts. Houdt er rekening mee dat de huisarts een beschermd tenue kan dragen.

Update over het coronavirus:
Het Coronavirus breidt steeds verder uit. Steeds meer mensen zijn ziek en van steeds meer mensen is het onduidelijk waar ze het virus hebben opgelopen. De GGD heeft besloten om het contactonderzoek te staken. Dit draagt nu niet meer bij tot het beperken van de verspreiding van het virus.
Er wordt dus niet meer getest of iemand Corona heeft. Ook zorgpersoneel wordt niet meer getest. Testen gebeurt alleen nog bij mensen met groot risico om ernstig ziek te worden van het Coronavirus.
Alle maatregelen zijn vanaf nu gericht op het beschermen van oudere en kwetsbare personen (zij hebben een hoog risico op een ernstig beloop van het Coronavirus) en gericht op het in standhouden van de gezondheidszorg.

Hoe weet ik of ik het Corona-virus heb?
Alle patiënten met koorts (38 graden Celsius of hoger) én hoesten of kortademigheid worden als mogelijk verdacht beschouwd. Bij ouderen en mensen met een verminderd weerstand is een koortsend gevoel voldoende.

Ik heb klachten, moet ik doen?
Blijft u thuis, ziek uit en voorkom dat u anderen besmet. Houdt afstand tot andere mensen. Een dag nadat uw klachten voorbij zijn, bent u niet meer besmettelijk.
U hoeft de huisarts niet te bellen. Neem alleen telefonisch contact op als uw klachten verergeren én u medische hulp nodig heeft.

Meer informatie:thuisarts.nl en rivm.nl

(update 20-03-2020)