Informatie over het Coronavirus

Coronavirus

Hierbij volgt belangrijke informatie over het coronavirus

Toename zorgvraag en langere wachttijd aan de telefoon

De wachttijden aan de telefoon zijn op dit moment langer dan u gewend bent en het kan zijn dat het langer duurt om een afspraak te maken voor een niet-urgente klacht. Hartelijk dank voor uw geduld en begrip!

Klachten die mogelijk kunnen duiden op het coronavirus?

Iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, kan via het landelijk afspraken nummer, een afspraak maken om zich te laten testen bij de GGD. Voor het maken van een afspraak belt u met het landelijke afspraken nummer 0800-1202.  Meer informatie vindt u op de site: GGD West Brabant

De reguliere zorg:

Alleen als het aantal besmettingen onder controle blijft kunnen we de gewone zorg voortzetten, maar wel onder strikte voorwaarden.

Er is op dit moment minder ruimte in de agenda en in de wachtkamers om alle klachten op korte termijn in de praktijk te kunnen beoordelen. Een volle wachtkamer is uit den boze! De noodzakelijke zorg gaat altijd door en heeft hoge prioriteit!

Zorg nodig?

Heeft u of uw naaste zorgen over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. of moetiknaardedokter.nl Daar leest u wat u kunt doen en of u de praktijk moet bellen. Twijfelt u? Of worden uw klachten erger?
Kom niet langs, maar bel ons!
Dat blijft belangrijk, ook in deze bijzondere tijd! We overleggen graag welke manier van contact met de huisarts u het beste past.

Voor afspraken op het spreekuur gelden nu de volgende regels:

  • We kunnen maar maximaal 10 minuten inplannen per consult i.v.m. volle agenda’s. Als u meerdere klachten heeft, benoem dit in het telefonisch gesprek de assistente maakt dan samen met u de afweging welke klacht eerst wordt beoordeeld door de huisarts.  
  • Kom (zoveel mogelijk) alleen, max. 1 begeleider/ouder
  • Kom op de afgesproken tijd, NIET eerder (wacht evt. buiten of in de auto)
  • Het dringend advies een mondkapje te dragen vanaf de leeftijd van 13 jaar
  • Desinfecteer uw handen bij de ingang
  • Raak daarna niets meer aan, zeker niet uw gezicht of mobiele telefoon
  • Houd ook in de wachtkamer 1,5 meter afstand
  • Het kan zijn dat we tijdens de afspraak een mondkapje en doktersjas dragen
  • In de wachtkamer mogen niet meer dan 4 mensen aanwezig zijn
  • Koorts, keel-, hoest- en/of verkoudheidsklachten naast een andere klacht wat niet kan wachten: dan plannen wij een afspraak op het luchtwegklachten spreekuur

Meer informatie:
Thuisarts/corona

RIVM.nl

Update: 18 januari 2021